Hukić i Nešović osvojili Kup
Hukić već "pospremio" jedan trofej u ovoj sezoni

Hukić i Nešović osvojili Kup

Union Olimpija bez većih problema sinoć je u Laškom u finalu slovenačkog košarkaškog kupa slavila nad Elektrom Esotech. Renomirani euroligaš nije dopustio iznenađenje i nakon što je Elektra povela sa 5:0 počeli su igrati kako znaju i savladali protivnika željnog dokazivanja.

Već na poluvremenu Union Olimpija imala je 41:27, da bi se Elektra vratila na -6, ali je to sve što su do kraja susreta mogli napraviti. Konačan rezultat glasio je 75:58.

Naš reprezentativac, Jasmin Hukić ubacio je 16 poena, dok je Aleksej Nešović dodao 7.

Nakon prvog trofeja u ovoj sezoni, bivši trener sarajevskih “studenata” koji je na klupi Olimpije, Jure Zdovic za slovenačke medije je izjavio: “Bili smo pod velikim pritiskom zbog slabe sezone, od strane publike, ali i sponzora. Drag mi je da smo osvojili trofej i ispunili prvi cilj koji je pred nas postavljen u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.