Ibrahim Durmo naredne četiri godine u Sparsima

Najbolji igrač OKK Čelik

Ibrahim Durmo naredne četiri godine u Sparsima

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u novoj sezoni A1 lige BiH ući će bez najboljeg igrača. Mladi Ibrahim Durmo jučer je potpisao četverogodišnji ugovor sa sarajevskim Sparsima, gdje će se nastaviti razvijati pod patronatom Zeničanina na klupi ovog tima Marka Trbića.

Durmo je izdanak Čelikove škole košarke, gdje je prošao sve omladinske selekcije, te ponosno nosio kapitensku traku crno-crvenog dresa u seniorskoj ekipi.

Ovaj sjajni košarkaš svojim igrama prošle godine na Evropskom prvenstvu za juniore, gdje je naša reprezentacija osvojila četvrto mjesto zavrijedio je pažnju mnogih klubova u Evropi, ali zbog povrede ostao je još jednu sezonu u svom matičnom klubu.

Sada je došlo vrijeme za odlazak i dalje napredovanje u karijeri, Durmo će u Sparsima sigurno imati bolji trenažni proces, te jaču konkurenciju i utakmice protiv najboljih ekipa u državi što će mu sigurno pomoći dalje u njegovoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zeničani su tako nakon oproštaja Ivana Opačka, ostali i bez Ibrahima Durme, tako da će predvodnik mladih momaka u narednoj sezoni biti Armin Avdibegović playmaker, jedini od iskusnijih koji su u klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi