Igman bolji od Burcha, Čampara ponovo briljirao

A1 liga

Igman bolji od Burcha, Čampara ponovo briljirao

M. Šljivak

Košarkaši Igmana pobijedili su danas ekipu Burcha rezultatom 90:84 uz još jednu odličnu partiju bh. reprezentativca Sanija Čampare.

Dosta dobar meč prikazan je u ovom duelu a na kraju je Igman ipak zasluženo slavio. 

Prva dionica pripala je Igmanu. Imali su plus pet (25:20), ali je potom Burch pojačao odbranu, te je ovaj tim na poluvrijeme otišao s pet poena prednosti, 47:42.

Međutim, treća dionica je bila presudna. Predoviđeni sjajnim Čamparom Igman ovaj dio igre dobija sa 29:13, te u posljednju dionicu ulazu sa veoma dobrih 11 poena prednosti 71:60.

Nije uspio Burch da napravi preokret. Na kraju je Igman stigao do pobjede do koje ih je vodio Čampara sa 25 poena, dok je na drugoj strani Bešo ubacio 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi