Igman i Gradina idu u A1 ligu

Igman i Gradina idu u A1 ligu

M. Skaka

Nakon 20. odigranih kola u košarkaškoj A2 ligi Jug, KK Igman osvojio je titulu prvaka lige i pravo nastupa u A1 ligi u narednoj sezoni.

Igman je tokom sezone zabilježio 18 pobjeda i 2 poraza i tako izborio titulu šampiona ispred KK Spars koji su imali samo pobjedu manje. Zanimljivo je da Igman nije doživio niti jedan poraz od direktnih konkurenata za mjesto prvaka, već ih je na njihovom terenu porazila filijala KK Bosna ASA BHT, KK Olimpik koji je odustao od daljeg takmičenja, te su u gostima izgubili od petoplasirane Turbine.

U A2 ligi Sjever takmičenje još nije završeno, međutim, ekipa koja ide u viši rang talmiečnja je poznata. To je KK Gradina iz Srebrenika koja dva kola prije završetka lige ima tri pobjede više od Travnika i Student Falconsa koji su na drugom i trećem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti