Igman jači za trojicu košarkaša

Igman jači za trojicu košarkaša

D. Rakanović

Košarkaški klub Igman sa Ilidže u novu sezonu A1 lige ući će jača za trojicu košarkaša. 

Doskorašnji košarkaš Burcha Alem Hasanović novi je igrač Igmana, dok su juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine Kenan Kamenjaš i Emir Bačvić u Igman došli kao posuđeni igrači KK Koš iz Sarajeva. 

Trener Igmana Dženan Podbičanin istakao je da roster nije zaključen, te da su u potrazi za još nekoliko košarkaša. 

"U pregovorima smo sa nekoliko košarkaša, želimo angažovati još jednog playmakera. Roster nećemo zaključiti cijeli septembar jer očekujemo da ćemo dovesti još nekoliko igrača koji trenutno nemaju kluba", rekao je za SportSport.ba Podbičanin. 

Hasanović je 20-godišnji košarkaš koji igra na poziciji beka. Prošao je omladinske kategorije Bosne i Koša, da bi 2015. godine prešao u Burch. 

Kamenjaš i Bačvić su juniori KK Koš, koji su prošle sezone vodili svoju ekipu do druge pozicije na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine. 

Ambicije kluba sa Ilidže u ovoj sezoni su da naprave korak više u odnosu na prethodnu sezonu kada su igrali u doigravanju A1 lige. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi