Igman nastavio sa sjajnim igrama i slavio u D. Vakufu

Važna pobjeda za Igman

Igman nastavio sa sjajnim igrama i slavio u D. Vakufu

S. Mlaćo

Košarkaši Igmana sa Ilidže nastavili su sa sjajnim igrama u A-1 ligi naše zemlje. Jučer su u Donjem Vakufu savladali KK Promo rezultatom 65:52 (14:16; 11:16; 14:13; 13:20), te ostvarili vrijednu pobjedu u borbi za play off.

Domaći su nastupali oslabljeni neigranjem kapitena Feriza Vinčevića, te prvog strijelca Arijana Radana, što su gosti maksimalno iskoristili i u sjajnoj atmosferi slavili važnu pobjedu. 

Nakon početnog otvaranja meča, gosti prvu četvrtinu dobijaju rezultatom 16:14, a na poluvrijeme odlaze sa rezultatom 32:25 u svoju korist.

U drugom poluvremenu borbena igra domaćih, ali nedovoljna za preokret. Gosti slave zasluženu pobjedu 65:52 i dolaze do desete pobjede u sezoni.

Kod KK Promo su se istakli Kurić i Blaškan sa po 11 poena, dok je Kalamujić dodao 10.

U redovima pobjedničkog tima Adi Alikadić je ubacio 17 poena, dok su Kurtagić i Tarčin se zaustavili na 14.

A-1 liga:

KK Promo Donji Vakuf - KK Igman Ilidža 52:65 (14:16; 11:16; 14:13, 13:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi