Igman odustao od Prve lige RS-a

Zbog teške finansijske situacije

Igman odustao od Prve lige RS-a

D. Rakanović

Košarkaški klub Igman iz Istočne Ilidže zvanično je potvrdio da odustaje od nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske. 

Rukovodstvo Igmana je odustalo od nastupa u Prvoj ligi zbog teške finansijske situacije, potvrdio je za SportSport.ba generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske Dragan Ćazić. 

Mjesto Igmana bi trebao zauzeti Rudar 2015 iz Ugljevika koji su prošle sezone završili na 11. poziciji u Prvoj ligi RS-a. 

Podsjetimo, Igman je prošle sezone osvojio Drugu ligu Istok, da bi u mini ligi zajedno sa Principom iz Zvornika obezbijedio plasman u viši rang takmičenja, 

On je dodao da je u predstojećoj sezoni planirano da 12 ekipa nastupa u Prvoj ligi, kao i da je rok za prijave ekipe 15. septembar.  

Prvenstvo u Prvoj ligi RS-a trebalo bi da počne 14. ili 21. oktobra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi