Igokea bez problema do pobjede nad Cibonom

ABA liga, 26. kolo

Igokea bez problema do pobjede nad Cibonom

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u Draženovom domu u Zagrebu ekipu Cibone rezultatom 87:78 u susretu posljednjeg 26. kola regularnog dijela sezone ABA lige.


Prva četvrtina ovog meča donijela je dosta izjednačenu košarku. Timovi su imali svoje periode igre, a zahvaljujući nešto boljoj završnici ove dionice Cibona je na malom odmoru imala tri poena prednosti 22:19.

Igosi su u drugom periodu zaigralis voju prepoznatljivu igru. Odbrana je funkcionisala besprijekorno, a serijom od 15:2, Igokea odlazi na prednost od 10 razlike 34:24. Trojkom Jorovića na nekoliko sekundi do kraja Igokea je otišla i na 13 poena prednosti 46:33, ali je Marčinković sa zvukom sirene vratio na misnu 10 na poluvremenu 46:36.

Cibona se razigrala u trečoj dionici. Uspjeli su sa nekoliko trojki doći do samo minus tri 50:47. Ipak, naš predstavnik je ponovo potom pojačao odbranu, što se ponovo isplatilo. Imali su u jednom trenutku 12 razlike, a u završnih deset minuta se ušlo sa plusom od 10 poena 71:61.

Mirnom igrom u posljednjoj dionici Igokea je održavala svoju prednost. Na kraju su sasvim zasluženo stigli do pobjede u ovom susretu ukupno 20. u regularnom dijelu sezone u ABA ligi.

Branko Jorović je sa 23 poena predvodio Igokeu u ovom susretu, Corsley Edwards je dodao 16, dok je kod Cibone Andrija Žižić ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije