Igokea bez problema do pobjede protiv Sparsa

Prva pobjeda u Ligi za prvaka

Igokea bez problema do pobjede protiv Sparsa

E. Čaušević

Košarkaši Igokee savladali su večeras na domaćem parketu Spars Ziraat Bank (88:78) u okviru drugog kola Lige za prvaka BiH.

Domaći košarkaši večeras su stigli do prve pobjede u Ligi za prvaka protiv Sparsa. Igokea je prvu dionicu riješila u svoju korist sa 20:17, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 48:40 za domaće košarkaše.

U drugom poluvremenu Igokea je nastavila u istom ritmu, tok su Sparsi pokušali da smanje zaostatak. Sarajevski tim to nije uspio tek do same završnice kada su došli na šest poena zaostatka. Ipak, Igokea je zaigrala ponovo dosta bolje, te je na kraju slavila sa 88:78

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Mićović koji je ubacio 23 poena, dok je Pašajlić dodao 14 poena. U ekipi Sparsa večeras su se istakli Kovačević i Durmo sa po 19 poena, a po 13 su dodali Đorđević i Stepanović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga za prvaka, 2. kolo:

Igokea - Spars Ziraat Bank 88:78

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi