Igokea bolja od Cibone, Mega od Sutjeske

ABA liga, 21. kolo

Igokea bolja od Cibone, Mega od Sutjeske

Košarkaši Igokee slavili su danas veoma bitnu pobjedu protiv Cibone na domaćem parketu rezultatom 68:57 u okviru 21. kola ABA lige.

Prva četvrtina prošla je u izjednačenoj košarci, da bi u drugoj dionici domaći napravili prednost od 15:8. U nastavku meča domaći su nastavili u sličnom ritmu te su i treću dionicu riješili u svoju korist sa 20:14. U posljednjoj dionici su sigurno meč priveli kraju za konačnih 68:57.

Bila je ovo deveta pobjeda ove sezone za bh. predstavnika čime su se izjednačili sa Cibonom.

U drugom današnjem meču košarkaši Mega Leksa slavili su pobjedu u gostima kod Sutjeske rezultatom 73:68 čime su došli na korak do play-offa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bila im je ovo 14. ovosezonska pobjeda, dok je Sutjeska ostala na 7. trijumfa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi