Igokea bolja od Cibone u Zagrebu

ABA liga

Igokea bolja od Cibone u Zagrebu

E. Škorić

Košarkaši Igokee slavili su u Zagrebu protiv Cibone u meču 24. kola ABA lige.

Igokea je uvezala četvrtu pobjedu u regionalnom prvenstvu i došla na 10. mjesto sa omjerom 9-15. dok je Ciboni ovo bio 15 poraz.

Slavio je bh. predstavnik rezultatom 81:78 i utakmica je većim dijelom bila neizvjesna. Uglavnom su se ekipe smjenjivale u vodstvu. 

Igosi su vodili 24:23 nakon prve dionice, ali je Cibona imala 44:38 na poluvremenu. Sjajnom igrom u nastavku gosti iz Laktaša uspijevaju da dođu do važne pobjede.

Heslip je predvodio Igokeu sa 23 poena, dok je Čakarević dodao 19, a Jorović 11 poena. U timu Cibone Žižić je ubacio 19 poena, dok je Rozić ubacio 14, a po 10 su ubacili Mavra i Širiščević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.