Igokea bolja od Zadra

Pobjeda Igokee

Igokea bolja od Zadra

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u Laktašima Zadar (71:56) u susretu 14. kola ABA lige.


Zadrani su dobro ušli u meč. Poveli su sa 6:2, ali su zatim potpuno stali. Serijom od 11:0, Igokea preuzima vodstvo, te je prvak BiH nakon prve dionice imao šest poena prednosti, 19:13.

Gosti su dobro odigrali i drugi period. Vodili su dobrim dijelom četvrtine, ali su popustili u finišu poluvremena. Igokea je to iskoristila, te je na poluvrijeme otišla s pet poena prednosti, 37:32.

Krucijalna je u ovom meču bila treća dionica. Igokea je limitirala Zadrane na samo devet poena u ovom dijelu igre (15:9), te se u posljednjih 10 minuta ušlo sa 11 poena prednosti u korist domaćeg tima (52:41).

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bez većih problema je Igokea do kraja susreta održavala prednost. Nisu Zadranima dopustili da ugroze vodstvo, te je bh. tim stigao do važnog trijumfa.

Nikola Dragović je predvodio Igokeu sa 14 poena u ovom susretu, dok je kod Zadra Ive Ivanov ubacio isti broj poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.