Igokea deklasirala veoma lošu Bosnu

Uz velikih 29 poena prednosti

Igokea deklasirala veoma lošu Bosnu

Igokea je u drugoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH u Širokom Brijegu naprosto deklasirala sastav Bosne (65:94) plasiravši se u finale koje će tokom sutrašnjeg dana igrati sa Širokim Wwinom.

Iako se očekivalo nešto neizvjesnije polufinale od onog prvog koje su igrali domaćini turnira i Mladost, za tako nešto bila su potrebna dva ravnopravna i raspoložena protivnika. Tako nešto gledaoci nisu mogli primjetiti.

Jer, Bosna u ovom trenutku niti je ravnopravan protivnik, niti raspoložen za igru. Da Igokei, Bosna nije ravnopravan protivnik, to u ovom trenutku znamo. Ali, da su ovako neraspoloženi za igru, i to u polufinalu Kupa, to je već nedopustivo.

Igokea je tako imala lagani trening pred sutrašnje finale.

Za razliku od prvog polufinala, u ovom drugom, igrači Bosne i Igokee dosta su nervozno i sa mnogo grešaka ušli u meč. Igokea je u 5. minuti imala najveće vodstvo od 5 poena prednosti (6:11). Studenti su samo jednom došli u prednost, u 9. minuti kada je Hodžić pogodio za 16:15. To će  timu iz Sarajeva biti jedino vodstvo u prvom poluvremenu, ali i u ostatku utakmice.

U drugom periodu, odmah na početku Igosi opet idu na pet poena prednosti (21:26) trojkom Dozeta.

Ovaj igrač je uskoro opet u glavnoj ulozi. Njegovih 7 poena u nizu doveli su Igokeu do najveće prednosti (27:35) u 17. minuti utakmice. Do tada je Dozet već postigao 17 poena za tim iz Aleksandrovca.

Uskoro mu se u punom kapacitetu pridružuju Aleksić, Bocka i Adamović pa je do kraja poluvremena čak 15 poena prednosti za Igokeu (31:46).

Tim Dragana Bajića igra žestoku i kvalitetnu odbranu, lopta je u fazi napada izuzetno brza i "Igosi" su često usamljeni na liniji za tri poena sa koje su se ispucavali kao na treningu. Da su bili precizniji igrači Bosne su već tada mogli biti veoma blizu prave katastrofe.

Igrači Bosne su u prvih 20 minuta prikazali mnogo "soliranja", totalnu dekoncentraciju na kakvu tim koji nastupa u Final Foru Kupa BiH ne smije niti pomišljati.

U nastavku meča Igokea ne posustaje. Prednost se često penje i preko 20 poena prednosti. Košarkaši iz Sarajeva u tim trenucima izgledaju kao razbijena vojska. Ništa značajnije se nije promjenilo do kraja.
U sastavu Igokee, Dozet je postigao 23, dok se u timu iz Sarajeva najviše istakao Rahimić sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti