Igokea dobila još jedno veliko pojačanje

Malcolm Lee u prvaku BiH

Igokea dobila još jedno veliko pojačanje

M. Šljivak

Prvak BiH Igokea veoma je brzo našla zamjenu za Dorrella Wrighta.

Nakon što je ovaj američki košarkaš nakon nešto više od mjesec dana napustio Laktaše i otišao u njemački Brose Baskets, rukovodstvo aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine je krenulo u potragu za novim Amerikancem.

Našli su ga jako brzo. Novi član Igosa postaće 27-godišnji bek Malcolm Lee koji može igrati na pozicijama playmakera i beka šutera.

Radi se o košarkašu koji je studirao na prestižnom UCLA univerzitetu. Izabran je kao 42. pik na NBA draftu 2011. godine od strane Chicago Bullsa, ali je odmah poslat u Minnesotu u zamjenu za Nikolu Mirotića.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa Timberwolvesima je potpisao ugovor na tri godine, ali ga je povreda spriječila da pokaže sav talenat. Većinu karijere je proveo u Razvojnoj ligi (NBDL), a pored Minnesote igrao je i jednu utakmicu u dresu Philadelphia 76ersa.

Potom je igrao u Portoriku i Turskoj, gdje je prošle sezone nastupao za Trabzonspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije