Igokea dočekuje posrnuli Mega Leks
Foto: aba-liga.com

ABA liga, 9. kolo

Igokea dočekuje posrnuli Mega Leks

Deveto kolo ABA lige otvoriće duel Igokee i Mega Leksa. Okršaj ove dvije ekipe na rasporedu je danas od 20 časova u Laktašima.

Trener Igokee Dragan Bajić respektuje mladi tim koji sa klupe predvodi Dejan Milojević, ali se nada novoj pobjedi u regionalnoj ligi.

"Dolazi nam jedan jako talentovan tim koji ne pruža partije od prošle godine, ali sigurno nije tim za potcijeniti. To je tim protiv kojeg se mora igrati pametno, glavom, posebno na tu njihovu agresivnu odbranu po cijelom terenu. Ne smijemo sebi dozvoliti da imamo veliki broj izgubljenih lopti. Okosnicu tima od prošle godine čine Jaramaz, Zagorac i Kaba koji vode glavnu riječ, a njima se uspješno priključuje nekoliko mlađih igrača. Igraju veoma brzu košarku, igraju na nekih 90 poena tako da ćemo morati biti skoncentrisani tokom cijelog meča, spustiti ih na neki manji broj poena i tu moramo tražiti svoju šansu", izjavio je Bajić za sajt ABA lige.

Svjestan kvaliteta protivnika je i krilni centar Aleksandrovčana Strahinja Mićović.

"Smatram da je ključ uspjeha u kvalitetnoj i agresivnoj odbrani. Oni su odigrali težak duel u Ligi šampiona, dok smo mi imali više vremena da se odmorimo i pripremimo za utakmicu. Istina je da je Mega nešto lošije otvorila ABA ligu, ali mi na to apsolutno ne gledamo. Znamo da su dosta mečeva izgubili u neizvjesnim završnicama. Oni su mlad tim, igraju brzo i ključ za ovu utakmicu je da zaustavimo njihovu tranziciju, da odigramo čvrstu odbranu i da budemo pametni u napadu", rekao je Mićović.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ekipa iz Aleksandrovca trenutno je šesta na tabeli ABA lige, dok se Mega Leks nalazi na 11. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi