Igokea i Bosna Royal danas počinju finalnu seriju

Utakmice uz direktran TV prenos

Igokea i Bosna Royal danas počinju finalnu seriju

Powered by:
Finalna serija play-offa prvenstva BiH za košarkaše počinje u petak u kojoj će snage odmjeriti Igokea i Bosna Royal Jelly. 

U finalu se sastaju dvije najkvalitetnije ekipe. Igokea je Ligu za prvaka završila na prvoj poziciji, dok je Bosna Royal bila drugoplasirana. Sarajlije su prvi dio sezone završili na prvoj poziciji. 

Obje ekipe su do finala došle pobjedama 2-0 u polufinalu, Igokea protiv Slobode, a Bosna Royal protiv Zrinjskog.

Finalna serija igra se na tri pobjede, a Igokea je apsolutni favorit za odbranu naslova prvaka BiH. Ove dvije ekipe sastale su se tri puta ove sezone. U Ligi za prvaka u Sarajevu je Bosna Royal nanijela jedini poraz braniocu titule u prvenstvu, dok je u Laktašima Igokea slavila sigurnu pobjedu. Na završnom turniru Kupa BiH ove dvije ekipe su igrale u finalu, a bolja je bila ekipa Igokee. 

U taboru Igokee očekuju da će opravdati ulogu favoriti i odbraniti titulu. U sarajevskom timu su svjesni odnosa snaga, ali ističu da će pokušati da finale učine što neizvjesnijim i zanimljivijim.

Prvi susret finalne serije igra se danas u 20 sati i 15 minuta u Laktašima, a za utakmicu je obezbijeđen i direktan TV prenos na televizijama BHT i RTRS.  


Liga BiH za muškarce