Igokea i Bosna za trofej Kupa

Finale Kupa BiH

Igokea i Bosna za trofej Kupa

Košarkaši Igokee i Bosne Royal Jelly boriće se za trofej pobjednika Kupa BiH.

"Igosi" su sinoć bili ubjedljivi protiv Zrinjskog, te su slavili rezultatom 95:66, a siguran trijumf zabilježila je i Bosna Royal u duelu sa ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada (100:73).

Aktuelni prvak BiH večeras će svakako biti favorit protiv popularnih Studenata, ali trener Dragan Bajić poziva na oprez.

"Bosna pravi odlične rezultate i ima tu jako dobrih igrača koji su imali mnogo većih i jačih utakmica od one koja je sutra. Mi smo na papiru favoriti, ali u Kupu uvijek ne pobjeđuju favoriti. Bosna je uzela organizaciju turnira i sigurno da ti momci u svom gradu žele osvojiti Kup", rekao je strateg Aleksandrovčana nakon trijumfa njegove ekipe nad Zrinjskim.

Trener Bosne Royal Dušan Gvozdić imao je razloga za veliko zadovoljstvo nakon plasmana u finale Kupa.

"Čestitam igračima na ulasku u finale, to je veliki uspjeh. Takođe, čestitam Upravi i mom stručnom štabu. Uslijed svih problema možemo da budemo jako zadovoljni", rekao je Gvozdić.

Finale Kupa BiH na programu je danas od 17 časova u "Skenderiji".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi