Igokea jača za Kajmakovića i Jošila

Prvi favorit za naslov prvaka

Igokea jača za Kajmakovića i Jošila

KK Igokea ulazi kao prvi favorit u završnicu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Klub iz Aleksandrovca je pred početak Lige 4 u svoje redove doveo dva pojačanja. Radi se o centru Borisu Kajmakoviću i krilu Marku Jošilu, koji je stigao iz višegradske Varde.

"Doveli smo Jošila jer nam je potreban takav profil igrača i spada u takozvano "zaštićeno godište" gdje osim njega imamo još Draška Kneževića i Željka Klještana. Nije isključeno da dovedemo još jednog igrača i on će biti mlađi od 21 godine", rekao je trener Igokee Vlada Jovanović.

Igokea će naredne sezone nastupati u Eurocupu, dok će vjerovatno biti i jedini predstavnik naše zemlje u Jadranskoj ligi. Široki je kao zadnji u ABA ligi izgubio pravo nastupa, dok Spars i Mladost nemaju potrebne uslove za igranje Jadranske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.