Igokea lagano protiv Mladosti

Igokea slavila

Igokea lagano protiv Mladosti

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su u petom kolu Lige 4 košarkaškog prvenstva BiH ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada s uvjerljivih 74:55.

Igosi su u ovaj susret ušli kao apsolutni favoriti, a Mladost je samo u prvih 10 minuta igre bila konkurentna. Igokea je ovaj dio igre dobila 17:14, ali je do kraja prvog poluvremena prednost domaćeg tima narasla na sigurnih devet razlike, 34:25.

Prednost domaćeg tima se dodatno povećala u trećoj četvrtini. Ovaj dio igre su dobili 24:11, te se u posljednjih 10 minuta ušlo s 22 poena prednosti, 58:36. Iako je Mladost dobila posljednju četvrtinu 19:16, Igokea je lagano privela susret kraju, te su došli do četvrte pobjede

Duško Bunić je predvodio Igokeu s 16 poena i sedam skokova u ovom susretu, Nemanja Gordić je dodao 14 poena i sedam asistencija, dok je na drugoj strani Vojin Svilar bio najefikasniji s 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti