Igokea lako protiv Slobode

Liga 6

Igokea lako protiv Slobode

E. Škorić

Igokea je upisala laganu pobjedu nad Slobodom u 10. kolu Lige 6. Domaćin je slavio rezultatom 77:61.

Igokea je u posljednjem kolu Lige 6 došla do devete pobjede i sa prve pozicije čeka play-off, a rival u doigravanju bit će joj Sloboda, večerašnji rival, dok će u drugom polufinalu igrati Bosna i Zrinjski.

Igokea je bolje otvorila meč i na kraju prve četvrtine vodila je 21:18, a na poluvremenu je bilo 43:33.  

Domaći košarkaši u nastavku su mirno čuvali prednost, pa su lako došli do pobjede. 

Dvocifreni u pobjedi Igokee bili su Radivojević s 13, Rikić s 11 i Mahković sa 10 poena. U redovima Tuzlak Muratović je ubacio 15, a Dumić 14 poena.

Igokea - Sloboda 77:61

Igokea: Pašajlić 8, Mičović 9, Talić, Robinson 9, Pesaković 9, Glogovac 4, Albijanić 4, Radivojević 13, Mahković 10, Rikić 11.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Pilavdžić, Hasandić 3, Hrnčić, Rikalo 2, Brown 7, Latifagić 8, Dumić 14, Dedajić, Čerkezović 2, Muratović 15, Petrov 2, Ahmedović 8. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi