Igokea nakon dva produžetka savladala Pinar

Eurokup

Igokea nakon dva produžetka savladala Pinar

E. Škorić

Košarkaši Igokee upisali su i drugi trijumf u grupi E Eurokupa. U Laktašima su savladali tursku ekipu Pinar Karsiyaka, nakon dva produžetka, rezultatom 110:100.

Igokea je prvu četvrtinu tijesno dobila (18:17), druga dionica utakmice također dosta neizvjesna (17:17), da bi u trećoj četvrtini gosti iz Turske slavili sa 27:15.

Činilo se da je to nedostižno za Igose, koji u zadnjih deset minuta ipak uspijevaju da izjednače rezultat. Završeno je kod rezultata 74:74.

Kako u regularnih 40, tako i u dodatnih pet minuta produžetka - neizvjesno. Igralo se koš za koš, a na kraju je i pet minuta dodatnog vremena završeno bez pobjednika. Igokea dolazi do trijumfa nakon drugog produžetka (110:100).

Goste iz Izmira predvodili su Esteban Batista s 27 poena, Bobby Dixon sa 22, Jon Diebler sa 20, te Leo Lyons sa 15 poena. Kod Igokee najefikasniji je bio Draško Jorović s 27 poena. Nemanja Gordić je ubacio 16 poena, dok je novajlija Sergerio Gipson dodao 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije