Igokea namučila Zvezdu

Igokea poražena

Igokea namučila Zvezdu

M. Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su večeras u Beogradu od Crvene zvezde (76:71) u susretu 12. kola ABA lige.

Iako su doživjeli poraz, Igosi su pružili dosta dobar otpor vodećem timu prvenstva.

Prvak BiH je dosta dobro otvorio meč. Poveli su sa 7:2, ali je ostatak prve dionice pripao  Zvezdi, koja je nakon 10 minuta igre imala poen prednosti (20:19).

Zanimljiv meč viđen je i u drugoj dionici. Igokea je imala svoje periode igre, ali su u finišu prvog poluvremena pali. Iskoristila je to Zvezda, te su na odmor domaći otišli sa 10 poena prednosti, 43:33.

Održavala je Zvezda dvocifrenu prednost tijekom većeg dijela trećeg perioda. Uspjela je međutim Igokea da smanji na minus sedam (64:57), nakon 30 minuta igre, da bi zatim na sjajan način otvorili zadnji period.

Ostavili su Zvezdu bez poena gotovo pet minuta, te su serijom od 7:0 stigli do izjednačenje rezultata 64:64. Uspjela je zatim Igokea i povesti. Trojkom Jorovića su stigli na plus dva (67:69).

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Međutim, greške su koštale Igose. Zvezda je odigrala mnogo bolje samu završnicu, te je došla do pobjede u ovom susretu.

Nikola Kalinić je predvodio Zvezdu sa 13 poena, Branko Lazić je dodao 12, dok je kod Igokee Duško Bunić ubacio 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.