Igokea nanijela Širokom prvi poraz

Liga 6

Igokea nanijela Širokom prvi poraz

E. Škorić

Igokea je u sedmom kolu Lige 6 stigla do šeste pobjede. 

Igokea je u derbiju savlada Široki sa 78:68 i tako timu s Pecare nanijela prvi poraz u Ligi 6, pa i jedni i drugi sada imaju 5-1 omjer pobjeda i poraza.

Širokobriježani su vodili u Laktašima 20:19 nakon prve dvominutne pauze, a na poluvremenu je prednost gostiju bila još veća. Široki je vodio 37:34.

U nastavku je Igokea preokrenula rezultat. Prvo je izjednačila do kraja treće, a na kraju superiornom zadnjom dionicom (24:15) stigla do plus 10 na kraju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Jorović je sa 16 poena i šest skokova predvodio Igose, dok je Čakaravić ubacio 15 uz osam skokova. Novačić sa 16, te Katić sa 15 poena i osam asistencija bili su najbolji kod gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.