Igokea nemoćna protiv Cedevite

ABA liga, 18. kolo

Igokea nemoćna protiv Cedevite

E. Škorić

Budućnost i Cedevita ostvarili su gostujuće pobjede u susretima 18. kola ABA lige.

Budućnost je u Zagrebu nadigrala Cibonu sa 84:67. Podgoričani su nakon prve dionice imali dvocifrenu prednost (21:11), a ista razlika ostala je i na poluvremenu.

I u nastavku je crnogorski klub bio bolji, pa je zasluženo stigao do 15. pobjede, te je na bod od vodeće Zvezde, koja ima utakmicu manje, ali i nevjerovatnu seriu od 17 pobjeda.

Dašić je sa 18 poena predvodio Budućnost, Šehović je ubacio 15, Cook 13, a Subotić 11 poena. Kod Cibone je najefikasniji sa 15 poena bio Lalić, dok je Jagodić Kuridža ubacio 14, a Rozić 13 poena. Ilievski je također bio dvocifren sa 11 poena.

Bh. predstavnik, Igokea, u Laktašima je poražen od Cedevbite sa 86:57. Igosi su bili očajni danas naspram superiornih gostiju iz Zagreba, koji su stigli do 12. pobjede, dok pretposljednja Igokea ima samo pet pobjeda uz 13 poraza.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Arapović je ubacio 13 poena u pobjedi Cedevite, Bilan 12, a Pilepić 11. Najefikasniji bio je Babić sa 17 poena. 

Dragović je jedini nešto radio u timu Igokee. Ubacio je 17 poena, ostali su svi bili jednocifreni ili bez učinka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.