Igokea nemoćna u Novom Mestu
FOTO: ABA liga

ABA liga, 16. kolo

Igokea nemoćna u Novom Mestu

E. Škorić

Košarkaši Igokee poraženi su u Novom Mestu od Krke rezultatom 78:67 u susretu 17. kola ABA lige.

Igokea  je ostala u donjem dijelu tabele nakon što je i danas doživjela poraz. Bh. predstavnik već je na 12 poraza u sezoni, dok je Krka upisala sedmu pobjedu.

Slovenački klub je očekivano ostvario pobjedu. U prvoj dionici su domaći košarkaši slavili sa 22:14, a na poluvremenu je njihova prednost bila dvocifrena (47:36).

Igosi su nešto bolje odigrali u drugom poluvremenu, no nedovoljno da se napravi veći preokret i ostane neporažen u Novom Mestu.

Armstead je bio najefikasniji sa 19 poena u domaćem timu, dok je Booker ubacio 15. U timu Igokee najefikasniji je bio Bunić sa 14 poena, Dragović je ubacio 13, Jones 12, Drenovac i Jorović po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.