Igokea nemoćna u Zagrebu

Cibona slavila uvjerljivo

Igokea nemoćna u Zagrebu

E. Škorić

Igokea je u Zagrebu poražena od Cibone sa 86:72 u meču osmog kola ABA lige.

Igosi su u Zagrebu doživjeli četvrti poraz u ovoj sezoni, dok je Cibona upisala treću pobjedu.

Od početka su domaći nametnuli svoj ritam igre, a nakon prve dionice bilo je 26:19. U drugoj četvrtini uslijedio je veliki pad gostiju iz Laktaša.

Cibona je brzo došla do čak 17 poena prednosti, a na poluvremenu je bilo 12 poena razlike (48:34).

Efikasnost Cibosa u šutu iz igre je nastavljena i u drugom dijelu, u nekim trenucima je domaći sastav vodio i 23 razlike i bilo je samo pitanje koliko će iznositi razlika na kraju, a ona je iznosila 14 poena. Završeno je rezultatom 86:72.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Florence je predvodio Cibonu s 20 ubačenih poena i šest asistencija, Rozić je ubacio 18 poena. Radivojević s 21 i Radenović s 18 poena su bili najbolji u poraženom timu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.