Igokea odbranila titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Igokea ponovo prvak

Igokea odbranila titulu prvaka Bosne i Hercegovine

M. Šljivak

Košarkaši Igokee odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Tim iz Laktaša je u četvrtoj utakmici finalne serije na svom parketu savladao ekipu Širokog rezultatom 54:51, te su s ukupnih 3:1 u seriji osvojili prvenstvo.

Široki je u ovaj susret ušao dosta dobro. Imali su rezultatsku prednost tijekom kompletne prve dionice, nakon koje su Širokobriježani imali četiri poena prednosti, 17:13.

Nevjerovatno loše su oba tima odigrala drugu dionicu. Iako su se igrale čvrste odbrane u ovom dijelu igre je postignuto samo 18 poena. Igokea je bila nešto konkretnija i za nijansu bolja u drugoj četvrtini. Ovaj period su dobili s 12:6, pa se na odmor otišlo s dva poena prednosti u korist Igokee, 25:23.

Treća dionica je ponovo donijela izuzetno zanimljiv susret. Ponovo su odbrane bile izuzetno jake, a Igosi nisu uspjeli da prelome meč protiv mnogo mlađeg sastava iz Širokog. Ipak, domaći tim je i ovaj dio igre dobio, pa su u završnih 10 minuta ušli s četiri poena prednosti, 39:35.

Iako je Igokea u završnim minutama posljednje četvrtine imala i devet poena prednosti Široki se nije predavao.  Serijom od 7:0 na 48 sekundi do kraja došli su na dva poena minusa, 50:48, da bi Jošilo pogodio za plus četiri 52:48.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nakon minute odmora s obje strane, Dalibor Peršić je trojkom doveo goste na minus jedan, 52:51. Ipak, do preokreta Širokobriježani nisu mogli, pa je titula i ove sezone završila u rukama košarkaša Igokee.

Igokeu je do pobjede vodio Marko Jošilo s 14 poena i 15 skokova, Gipson je dodao 13, a Nemanja Gordić sedam poena. Robert Rikić je kod Širokog ubacio 16 poena, a Dalibor Peršić 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.