Igokea odustala od kvalifikacija za Euroligu

Igosi idu u Eurocup

Igokea odustala od kvalifikacija za Euroligu

Naš predstavnik u ABA ligi, Igokea odustao je od kvalifikacija za Euroligu. 

"Upravni odbor KK Igokea je donio odluku da naš klub ne nastupi u kvalifikacijama za Euroligu. Razloga za tu odluku ima nekoliko.

Prvi razlog je to što, kada bi se kvalifikovali za takmičenje, ne bi imali vremena da obezbjedimo uslove koje propisuje Euroliga, a koje mi sada ne ispunjavamo.

Prije svega kapacitet dvorane. Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo ABA ligu završili na prvom mjestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasman," stoji između ostalog u saopštenju Igokee. 

"Igokea će naredne sezone igrati Eurocup. "Donijeli smo odluku da nastupimo u Eurocupu i smatramo da je to izuzetno kvalitetno takmičenje koje ne zaostaje mnogo za Euroligom. Proširenje Eurokupa garantuje niz kvalitetnih utakmica, koje ćemo igrati u SD “Laktasi," stoji u saopštenju KK Igokea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.