Igokea poražena od Olimpije nakon produžetaka

ABA liga, 1. kolo

Igokea poražena od Olimpije nakon produžetaka

S. Bošković

Bh. košarkaški prvak Igokea poražena je od Union Olimpije u prvom kolu ABA lige nakon produžetaka rezultatom 95:93. 

Igokea je dosta loše ušla u meč, te je nakon prvih deset minuta igre gubila rezultatom 21:13, no ipak bh. klub se probudio u nastavku i na poluvremenu su bila samo četiri poena prednosti za Olimpiju (39:35).

Minut prije kraja treće dionice susreta Igokea je gubilla s 14 poena razlike, ali u posljednjoj četvrtini sjajno su odigrali Milošević i Radivojević i odveli Igose u produžetke. 

Igokea je u produžetku vodila s 87:83, ali je sjajni Morgan Olimpiji donio pobjedu. 

U redovima domaćeg tima najbolji su bili Horvat i Morgan s 20 poena, dok je kod Igokee sjajan bio Washington s 35 poena, dok je Milošević ubacio 17 poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Olimpija u narednom kolu gostuje kod Cibone, dok će Igokea na domaćem parketu snage odmjeriti s Budućnosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi