Igokea posustaje: Cedevita slavila u Laktašima

Prvi poraz Igokee u Laktašima

Igokea posustaje: Cedevita slavila u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su u Laktašima u 20. kolu ABA lige trenutnog lidera ekipu Igokee rezultatom 64:56.

Cedevita je bolje ušla u ovaj susret. Nakon što je Igokea povela 7:4, ostatak prve dionice pripao je u potpunosti izabranicima Ace Patrovića, koji su dobili ovaj dio igre rezultatom 20:14.

Cedevita je trokom otvorila drugu četvrtinu za najveću prednost dotad na utakmici 23:14. Igosi su prišli ipak sredinom druge četvrtine na samo minus četiri 27:23, ali je ofanzivni skok Cedevite pravio dosta problema našem predstavniku, te su gosti održavali svoju prednost. Prvu dvocifrenu prednost Cedevita je imala u posljednjoj minuti 35:25, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Gosti su serijom 4:0 otvorili i drugo poluvrijeme za ubjedljivu prednost 39:25. Ipak, Igosi su uzvratili serijom 8:0, te dolaze na minus šest 39:33. Međutim, izabranici Ace Patrovića ponovo pojačavaju tempo i ubrzo odlaze na 12 razlike 49:37. Na ulasku u posljednju četvrtinu Cedvita je imala 13 poena prednosti 52:39.

Posljednja dionica je ponovo loše počela po Igokeu. Cedevita je novom serijom od 9:0, došla do 22 poena prednosti 61:39. Tek nakon četiri minute igre u posljednjoj dionici Igokea je postigla prve poene, ali do kraja sve što su uspjeli uraditi je spustiti prednost na osam razlike.

Cedevitu je do pobjede predvodio Marko Tomas sa 16 poena, dok je bh. reprezentativac Ante Mašić ubacio šest poena. Kod Igokee Branko Jorović je ubacio 16, a Miloš Komatina 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.