Igokea protiv Mornara u kvalifikacijama za FIBA Ligu prvaka
Foto: KK Igokea

Crnogorski predstavnik

Igokea protiv Mornara u kvalifikacijama za FIBA Ligu prvaka

U Munchenu je danas održan žrijeb parova za FIBA-inu Ligu prvaka, koja će ove sezone imati premijerno izdanje.

Predstavnik Bosne i Hercegovine Igokea će u 1. kolu kvalifikacija igrati protiv crnogorskog Mornara. Prvi meč je na rasporedu 27. septembra u Laktašima, dok se revanš igra dva dana kasnije u Baru.

Pobjednik ovog dvomeča će u 2. kolu kvalifikacija igrati protiv turskog Bešiktaša, a ti mečevi su na rasporedu 4. i 6. oktobra.

Ako se plasira u grupnu fazu, Igokea će u Ligi prvaka biti smještena u grupu D zajedno sa Strasbourgom, Sidigas Avelinom, Iberostar Tenerifeom, Telenet Oostendeom, Cibonom, Mega Leksom te pobjednikom iz mečeva Riesen - Porto ili Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi