Igokea razbila Kakanj za vodstvo u finalnoj seriji

Košarkaško prvenstvo BiH

Igokea razbila Kakanj za vodstvo u finalnoj seriji

E. Škorić

Košarkaši Igokee razbili su Kakanj (84:60) u prvoj utakmici finalne serije play-offa prvenstva BiH.

Igokea je u prvoj utakmici opravdala ulogu favorita i stigla do sigurne pobjede, te vodstva od 1:0 u seriji, a druga utakmica igrat će se u Kaknju za četiri dana. Igra se, podsjećamo, na tri dobivene utakmice.

Od početka je bilo jasno da će Igosi slaviti pred svojim navijačima. Nametnuli su odmah svoj tempo igre, Kakanj nije imao odgovora.

Domaći su već poslije prve dionice vodili 12 razlike (27:15), a na poluvremenu je najbolja košarkaška ekipa u BiH vodila 52:33.

U nastavku nešto neefikasnija košarka na obje strane, ali prednost Igokee je ostala nedostižna za Kakanjce.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Draško Albijanić je predvodio Igokeu do pobjede sa 24 poena i šest skokova, dok je Miroslav Pašajlić ubacio 20 poena uz devet asistencija. Na drugoj strani Tomić je bio jedini dvocifren sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi