Igokea razbila Kakanj

Liga za prvaka

Igokea razbila Kakanj

E. Škorić

Igokea je, prema očekivanjima, nadigrala Kakanj u osmom kolu Lige za prvaka. Na kraju je bilo 96:62 za domaće.

Igokea je trenutno glavni favorit za titulu u Bosni i Hercegovini i tešk koja ekipa može da parira momcima iz Laktaša. 

Kakanj večeras nije imao praktično ni 1 posto šanse na gostovanju kod Igokee, koja je na kraju ostvarila laganu i uvjerljivu pobjedu. 

Već nakon prve četvrtine mnoge stvari su bile jasne - Igokea je vodila 29:9.  I u nastavku meča kontrolisali su domaći situaciju na parketu i bez problema su proslavili pobjedu.

Najbolji u redovima domaćih bili su Pašajlić sa 18, Pešaković 16, te Mičović sa 13 poena. Ćurevac je ubacio 15 poena na drugoj strani.

Igokea - Kakanj 96:62 (29:9, 28:21, 17:17, 22:15)

Igokea: Pašajlić 18, Mičović 13, Talić 8, Robinson, Pešaković 16, Milošević 12, Glogovac 6, Albijanić 9, Radivojević 4, Rikić 10.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kakanj: Dedić 9, Vranješ, Šakotić 2, Muflizović, Merdanović 10, Ćurevac 15, Dozić, Dželmo, Svilar 13, Tomić 9, Smajlović 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti