Igokea razbila Široki za izjednačenje serije

Pobjeda Igosa

Igokea razbila Široki za izjednačenje serije

E. Škorić

Košarkaši Igokee ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Širokog (76:50) u drugom susretu finalne serije doigravanja za prvaka BiH.

Igokea je na Pecari poražena sa 75:61, ali je pred svojim navijačima ostvarila visoku pobjedu nad indisponiranim gostujućim košarkašima.

Prva četvrtina završena je neriješeno (18:18), ali Igosi u drugoj  dionici prave razliku i na odmor odlaze sa 38:29 vodstvom. Treća dionica u potpunosti je pripala domaćoj ekipi.

Igokea je ubacila 20, a Široki na drugoj strani samo šest poena. Posljednja dionica i nije bila tako zanimljiva jer je već sve bilo riješeno.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nemanja Gordić je sa 20 poena predvodio Igokeu, Jorović je ubacio 11, a Gajović 10 poena. Kod Širokog je Bošnjak bio najefikasniji sa 13 poena. 

Serija je sada izjednačena na 1:1. Majstorica se igra na Pecari.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.