Igokea razbila Široki za novi naslov prvaka BiH!

Igokea prvak

Igokea razbila Široki za novi naslov prvaka BiH!

M. Šljivak

Košarkaši Igokee odbranili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Tim iz Laktaša je u trećem finalnom meču na svom parketu savladao Široki rezultatom 82:58, te su s ukupnih 3:0 došli do nove titule.

Odlično Igosi otvaraju meč. Ostavili su Široki bez poena gotovo pet minuta, te je već tada bilo jasno kako tim iz Širokog Brijega nema šta tražiti u ovom meču.

Nakon prvih 10 minuta igre Igokea je imala dvocifrenu razliku (24:14), a iako su na otvaranju drugog perioda uspjeli doći na minus pet, do kraja prvog poluvremena ekipa Željka Lukajića bez većih problema podiže prednost za plus 12 nakon 20 minuta igre, 44:32.

Nastavak donosi potpunu dominaciju Igokee. Ubrzo je prednost otišla i na plus 20, te je pobjednik već bio poznat. Nije uspio Široki nekom ludom serijom da se vrati u meč i titula prvaka Bosne i Hercegovine će barem još godinu dana stanovati u Laktašima.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Brady Heslip je predvodio Igokeu u ovom susretu sa 24 poena, Duško Bunić je dodao 18, dok je kod Širokog Katić ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.