Igokea razmišlja o nastupu u Ligi šampiona

Sportski direktor Igokee Pavle Ćorović za SportSport.ba

Igokea razmišlja o nastupu u Ligi šampiona

D. Rakanović

Košarkaška sezona u Bosni i Hercegovini završila je nedavno, a stručni štab petostrukog uzastopnog šampion BiH Igokee već polako rješava igračku križaljku. 

Čelnici Igosa imaju u planu zadržati kostur prošlogodišnje ekipe, a kroz nekoliko dana će i službeno potpisati ugovore sa nekoliko igrača. 

Igokea kao šampion ima pravo na učešće u FIBA Ligi šampiona, međutim sportski direktor Igokee Pavle Ćorović nije siguran da li će klub učestvovati u takmičenju naredne sezone. 

"Razmislićemo o takmičenju u Ligi šampiona. Oni prošle sezone nisu imali jasno postavljen kriterijum s obzirom da Igokea kao prvak BiH je igrala prvo kolo kvalifikacija, dok je primjera radi Mega Leks prošla direktno u takmičenje iako je završila na trećoj poziciji u Srbiji", rekao je za SportSport.ba sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

On je dodao da je za klub primarna regionalna ABA liga, kao i nacionalno prvenstvo.

Podsjetimo, Igokea je minule sezone igrala u kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je nakon dvomeča protiv Mornara ispala iz takmičenja. U Laktašima su Igosi bili bolji rezultatom 71:69, da bi Mornar u Baru lagano porazi bh. predstavnika sa 83:60

Košarkaška Liga šampiona slijedeće sezone imaće 32 učesnika. Takmičenje će činiti 24 ekipe koje su direktno izborile svoje mjesto, kao i osam koji će "ući" iz kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Timovi će biti podeljeni u četiri grupe po osam ekipa, a najbolje četiri ući će u eliminacionu fazu "Round 16", dok će pobjednika poslije četvrtfinala odlučiti Final Four.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi