Igokea savaladala Cibonu u Zagrebu

ABA liga

Igokea savaladala Cibonu u Zagrebu

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u 11. kolu ABA lige ekipu Cibone u Zagrebu rezultatom 82:74.

Već nakon prvih 10 minuta igre Igokea je pokazala da je došla po pobjedu. Imali su vodstvo u ovoj četvrtini od devet razlike 25:16, a svoju prednost su održavali i u drugoj četvrtini. Nakon 20 minuta igre Igokea je imala 12 poena prednosti 44:32.

U nastavku je Cibona pokušavala da doše do preokreta. Iako su igrali nešto bolje od Igokee, do preokreta nisu mogli, pa je na kraju bh. predstavnik slavio zasluženu pobjedu u ovom susretu.

Do trijumfa je Igose vodio Gipson s 22 poena, Bunić je dodao 19 uz 10 skokova, a Nemanja Gordić je ubacio 18 poena.  Kod Cibone Dario Šarić je ubacio 22 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Szolnok je iznenađujuće savladao Partizan sjajnim preokretom 76:71. Iako je Partizan imao 14 poena prednosti na poluvremenu (43:29) nastavak utakmice u potpunosti je pripao domaćim košarkašima koji su na kraju slavili pobjedu. 

Willie Warren je ubacio 20 poena za mađarski tim, dok je za Partizan Bogdan Bogdanović ubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.