Igokea slavila na Pecari i došla na korak od titule

Pobjeda Igokee na Pecari

Igokea slavila na Pecari i došla na korak od titule

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras na Pecari ekipu Širokog 83:76, te su poveli sa 2:1 u finalnoj seriji prvenstva BiH.

Široki je bolje otvorio meč. Poveli su 5:0, te su većim dijelom prve četvrtine imali solidnu rezultatsku prednost. Ipak, samu završnicu prve dionice bolje odigrava Igokea. Napravili su seriju od 10:2, te je Široki nakon prve četvrtine imao prednost od dva poena, 24:22.

Nastavila je Igokea s odličnom igrom u drugoj dionici. Ovaj dio igre je tim iz Laktaša dobio s uvjerljivih 21:8, pa se na odmor otišlo vodstvom gostujućeg tima od 11 razlike, 43:32.

Održavali su Igosi prednost tijekom treće dionice. Široki nije mogao da nekom velikom serijom dođe do egala, pa je Igokea u posljednju dionicu ušla s 12 poena prednosti, 57:45.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Uspio je domaći tim da se približi Igokei na pet razlike, ali snage za preokret nisu imali. Igokea je uspjela da do kraja zadrži prednost, te su tako došli do pobjede i velike prilike da u četvrtoj utakmici dođu do naslova prvaka.

Igokeu je do pobjede vodio Nemanja Gordić sa 17 poena i devet asistencija, Uroš Mirković je dodao 16, dok je Jonathon Jones kod Širokog ubacio 17 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.