Igokea u finalu prvenstva BiH

Pobjedu slavila i ekipa Kaknja

Igokea u finalu prvenstva BiH

Košarkaši Igokee plasirali su se u finale prvenstva BiH nakon večerašnje pobjede protiv Leotara u gostima 85:63.

Gosti su sjajno otvorili meč te su već prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 27:21. Do poluvremena su dodatno učvrstili prednost pa se na odmor otišlo sa rezultatom 48:37 za goste.

Igokea je do kraja meča uspjela dodatno povećati prednost, a domaćim košarkašima nisu ostavljali nikakav prostor za eventualno iznenađenje.

Ekipa iz Aleksandrovca ovim trijumfom se plasirala u finale prvenstva BiH, a do pobjede ih je vodio raspoloženi Krstić sa 22 poena, dok je Radivojević dodao 13. Šakotić je kod domaćih ubacio 21 poen.

U drugom večerašnjem meču Kakanj je na domaćem parketu upisao pobjedu protiv Mladosti rezultatom 92:76. Domaći košarkaši već su u prvoj četvrtini odigrali sjajno te su dali doznanja gostim da se neće dobro provesti. Kakanj je prvu dionicu riješio u svoju korist sa 26:13, a da bi drugu dobili sa 26:17 te je već tada pitanje pobjednika bilo riješeno.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji kod Kaknja bio je Tomić sa 20 poena, dok je kod gostiju Jeremić ubacio čak 26 koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi