Igokea u Mostaru ovjerila prvo mjesto pred play-off

Liga za prvaka

Igokea u Mostaru ovjerila prvo mjesto pred play-off

E. Škorić

Košarkaši Igokee večeras su u Mostaru savladali Zrinjski sa 85:80 u devetom kolu Lige za prvaka.

Igokea je večerašnjom pobjedom osigurala prvo mjesto uoči play-offa, što je bio i cilj igrača i struke tima iz Laktaša.

Zrinjski je bolje ušao u meč i domaći sastav vodio je plus osam nakon prve četvrtine (34:26), ali je u nastavku Igoeka sjajnom igrom došla do preokreta.

Dobro se držao Zrinjski do same završnice, kada je ipak Igoeka uspjela da slomi otpor Mostaraca i da upiše novu pobjedu. 

Robinson je ubacio 18 poena uz osam skokova kod gostiju, Micović je dodao 17, a Milošević 16 poena. Dvocifreni su još bili Pešaković i Radivojević sa po 11 poena.

U redovima Zirnjskog Knežević je briljirao sa 28 poena, Brummitt je ubacio 13, a Samadan 12 poena. 

Nakon devet utakmica, Igokea je upisala osam pobjeda uz poraz od Bosne, dok je Zrinjskom ovo bio četvrti poraz.

Zrinjski - Igokea 80:85 

Zrinjski: Petrić, Knežević 28, Planinić, Zovko, Princ 8, Đurasović 9, Golemac, Bundović 6, Barać 0, Begić 4, Brummitt 13, Samadan 12. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea: Pašajlić 7, Micović 17, Talić, Robinson 18, Pešaković 11, Milošević 16, Glogovac 1, Albijanić 2, Radivojević 11, Rikić 2.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi