Igokea u Pioniru savladala Zvezdu

Nova pobjeda Igosa u ABA ligi

Igokea u Pioniru savladala Zvezdu

E. Škorić

Košarkaši Igokee namučili su Zvezdu u Beogradu i na kraju slavili u meču 10. kola ABA lige sa 87:81. 

Zvezda je superiorno krenula u utakmicu, imala je seriju 8:0, vodila je po 14 razlike, a na prvu dvominutnu pauzu odlazi sa plus devet (27:18).

Igokea se malo probudila u drugoj dionici, pa je smanjila na minus sedam do poluvremena (48:41). 

Do kraja treće četvrtine Igokea smanjuje na pet razlike (63:58), ali i dalje je bilo teško vjerovati u potpuni preokret.

Početkom zadnjih 10 minuta Igokea dolazi do preokreta, a na krilima Radivojevića stiže do pobjede u završnici. Zvezda je očito potcijenila goste iz Laktaša i to joj se osvetilo.

Zvezdi je ovo treći poraz i drugi pred svojim navijačima, a Igokea je upisala petu pobjedu kada to niko nije očekivao. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igoku je predvodio Radivojević sa 18 poena, Komatina je ubacio također 18, a Ćapin 16 poena. U timu Zvezde je Simonović ubacio 17, a po 12 poena Gudurić i Jović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.