Igokea u polufinalu

Kup BiH za košarkaše

Igokea u polufinalu

A. Beganović

Košarkaši Igokee plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Igokea je u četvrtfinalu u gostima pobijedila banjalučki Borac sa 76:52.

Igokea je dominirala većim dijelom susreta, a Banjalučani su imali prednost samo na startu utakmice kada su napravili seriju od 7:0. Međutim, već u prvih 10 minuta gosti su vratili zaostatak, te došli do prednosti koja se do kraja pokazala nedostižnom.

KK Borac Nektar - KK Igokea 52:76
(14:22, 17:19, 14:18, 7:17)
BANJA LUKA - SD Borik. Gledalaca: 200. Sudije: Duškaj, Bilić, Hatibović.

KK Borac Nektar: Vujić, Lončar, Komljenović 4, Kostadinović 4, Milošević 8, Nikolić Nemanja 2, Ivić 5, Gajić 4, Pavlović 11, Milekić 2, Nikolić Marko , Josipović 12. Trener: Bora Džaković
KK Igokea: Vučenović 8, Janjušević 8, Bocka 9, Đurković, Đurica 14, Zujović 11, Komatina 4, Popović 6, Goranović 11, Fekete 3, Jovičić 2, Tomazović. Trener: Drago Karalić.

Plasman u polufinale ranije su izborili košarkaši Slobode i Čapljine, dok će posljednjeg polufinalistu odlučiti meč između Kaknja i Bosne ASA BHT, koji je na rasporedu 26. januara.

Rezultati četvrtfinalnih susreta Kupa BiH:
Čapljina Lasta - Široki HT Eronet 84:77
Grude - Sloboda 74:78
Borac Nektar - Igokea 52:76
Kakanj - Bosna ASA BHT (26. januara)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.