Igokea utišala Cedevitu u Zagrebu

ABA liga

Igokea utišala Cedevitu u Zagrebu

M. Šljivak

Košarkaši Igokee napravili su veliko iznenađenje u 3. kolu ABA lige i savladali su Cedevitu u Zagrebu rezultatom 84:79.

Igokea je odigrala zaista odličan meč u Zagrebu i na kraju su upisali veliku pobjedu.

Da će bh. prvak biti težak zalogaj za Cedevitu bilo je vidljivo već u uvodnim minutama. Dosta hrabra igra Igokee donijela im je lijepu prednost nakon prve dionice (23:28), a tim Dragana Bajića nije prepuštao vodstvo sve do samog finiša prvog poluvremena. Cedevita je uspjela da u jednom trenutku dođe na plus dva, ali je Igokea ipak na odmor otišla sa poenom prednosti, 43:44.

Drugo poluvrijeme donijelo je veliku borbu na obje strane. Ekipe su se konstantno smjenjivale u vodstvu, a u posljednjih deset minuta ušlo se neriješenim rezultatom, 64:64.

Pobjednik ovog meča odlučen je u samom finišu. Igokea je odigrala odlično u samom finišu i mius pet su pretvorili u vodstvo od plus četiri serijom od 9:0 na dva minuta prije kraja. Uspio je bh. tim da zadrži prednost i na kraju su došli do trijumfa u ovom meču.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Dorrell Wright je sa 22 poena predvodio Igokeu do pobjede, dok je kod Cedevite Demetris Nichols ubacio 18 poena.

Džanan Musa je meč završio sa osam poena, pet skokova i šest izgubljenih lopti, dok je Andrija Stipanović ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi