Igokea uz dosta muke savladala Szolnok

Szolnok namučio Igose

Igokea uz dosta muke savladala Szolnok

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u Laktašima mađarski Szolnok rezultatom 86:84 u susretu 23. kola ABA lige.

Prvi period donio  je vrlo efikasnu igru na obje strane. Igokea je imala konstantnu prednost koja je u jednom trenutki iznosila i sedam razlike 20:13, a nakon prvih deset minuta izabranici Dragana Bajića su imali šest poena prednosti 27:21.

Sredinom druge četvrtine Igokea je u nekoliko navrata imala i devet razlike, ali je Szolnok zaista odličnom igrom do kraja poluvremena uspio smanjiti prednost na samo tri poena 43:40.

Serijom od 6:0 Igokea je otvorila drugo poluvrijeme, te su ponovo otišli na devet poena prednosti 49:40. Ipak, gosti se nisu predavali pa su ponovo  zaigrali dosta dobro, a i šut ih je dobro služio, te su na nešto više od dvije minute do kraja treće dionice došli do poravnanja 53:53. Szolnok je sjajnim šutem za tri poena preokrenuo susret u svoju korist, pa se u zadnjih deset minuta ušlo sa četiri poena prednosti za goste 65:61.

Imali su gosti i pet razlike u posljednjoj četvrtini 70:65, ali je potom Jorović trojkom probudio domaće košarkaše, koji su stigli do 71:70. Ponovo su međutim Igosi bespotrebno gubili lopte u napadu što je Szolnok iskoristio da ode na pet razlike 76:71.

Smogao je naš tim snage da ponovo dođe do vodstva poenima Edwardsa 77:76, da bi u sam finiš susreta Igosi ušli sa tri poena prednosti 81:78. U veoma zanimljivoj završnici Szabo je pogodio za 81:80,  a na drugoj strani Edwards sa linije slobodnih bacanja pogađa oba bacanja za 83:80.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nemeth je pogodio od tablu za tri poena za 83:83, a Igosi su imali 14 sekundi za napad. Šehović je faulirao Hammondsa koji pogađa oba bacanja. Florence na drugoj strani pogađa samo  jedno, a isto čini i Joksimović za 86:84. Šehović je izblokiran u završnom napadu, te Igokea dolazi do pobjede.

Corlsley Edwards je predvodo Igose sa 19 poena, Jorović je dodao 18, dok je kod Szolnoka Šehović ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.