Igokea večeras ima priliku da odbrani titulu

Bosna dočekuje Igokeu u četvrtom meču

Igokea večeras ima priliku da odbrani titulu

E. Škorić

Košarkaši Bosne i Igokee odigrat će večeras u Skenderiji četvrti meč finalne serije doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Igokea je godinama najbolja ekipa u BiH i očekivano joj je i pred sami početak doigravanja prišivena uloga favorita, da ne kažemo i velikog. Međutim, sarajevska Bosna dostojanstveno se bori u finalu i ne odustaje lako od titule.

U dvorani Mirza Delibašić pokušat će Bosna da napravi novu senzaciju i da izjednači seriju na 2:2, te da produži seriju na pet mečeva, dok će Igokea nastojati već večeras, u Sarajevu, proslaviti naslov prvaka.

Saša Vasiljević i Goran Ikonić nisu što su nekada bili, no uz pomoć sarajevske publike i nekolicine ostalih igrača, sasvim sigurno je da mogu da pariraju timu iz Laktaša, koji je relativno lako završio posao u trećoj utakmici.

Koliko god njegova ekipa bila favorit, trener Igokee Dragan Bajić upozorava na Studente.

"Ne možemo tvrditi da možemo završiti posao već u utorak. Bosna ima kvalitet i širinu, mladost i iskustvo te dobru agresiju i imamo dosta problema s time. Treba da se odmorimo i organizujemo za tu utakmicu te pokušamo slaviti u Sarajevu", istakao je Bajić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea se nada da će doći do petog uzastopnog i ukupno šestog trofeja šampiona. A mogu li Studenti prirediti neko čudo, saznat ćemo nakon završetka finalne serije, koja bi mogla da bude gotova već večeras. Utakmica u Skenderiji igra se od 20:15 sati uz direktan prijenos na BHT1, s tim da u Bosni očekuju veliku podršku s tribina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti