Igokea za plasman u Euroligu mora do finala Play-offa?

Igokea za plasman u Euroligu mora do finala Play-offa?

A. Beganović

Iako će bosanskohercegovački predstavnik u ABA ligi, Igokea, regularni dio sezone završiti na prvom mjestu, po svemu sudeći neće imati zagarantovano mjesto u Euroligi.

Prema pisanjima Avaza danas je u Aleksandrovac stiglo zvanično saopštenje u kojem se navodi da će Ikokei za učešće u Euroligi biti neophodan plasman u finale Play-ofa čiji će domaćin biti Laktaši od 25. do 27. aprila.

Avaz navodi da je u sporazum ABA i Eurolige uveden i propis prema kojem prvoplasirani klub regularnog dijela sezone već sada mora ispunjavati uslove za dobijanje euroligaške B licence, iako se o tome prema zvaničnim propisima Eurolige, treba raspravljati tek u junu.

Bilo kako bilo, cirkus zvani ABA i Euroliga se nastavlja, a sve je izvjesnije da će najdeblji kraj izvući bosanskohercegovački predstavnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.