Igosi pregazili Čapljinu i otišli u finale Kupa

Čapljina bez šanse protiv Igokee

Igosi pregazili Čapljinu i otišli u finale Kupa

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u Laktašima u prvom polufinalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine ekipu Čapljine rezultatom 93:65.

Igosi su bili veliki favoriti u ovom susretu, a tu ulogu su u potpunosti opravdali. Već nakon prve četvrtine stvorili su deset poena prednosti 27:17, da bi mnogo boljom igrom, predvođeni Corsleyem Edwardsom, već na poluvremenu riješili pitanje pobjednika. Čapljina je nakon prvog poluvremena bila u minusu od 18 poena 45:27.

Igokea se opustila nakon visokog vodstva u trećoj četvrtini. Iskoristila je to Čapljina da se približi na samo minus 12, 62:50, ali su Igosi u preostalom vremenu ponovo pojačali ritam, te su ponovo stigli do 18 poena prednosti 70:52.

Nastavila je Igokea sa dominacijom i u posljednjoj četvrtini. Prednost se konstantno povećavala i u nekoliko je navrata bila i preko 30 poena prednosti, da bi na kraju bilo plus 28 za Igokeu.

Domaće je do pobjede predvodio Corsley Edwards sa 15 poena, a svi košarkaši Igokee su se upisali u strijelce. Kod Čapljine je Klještan ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.