Igosi su pokorili region

Veliki uspjeh tima iz Laktaša

Igosi su pokorili region

M. Šljivak

Susretom između Zadra i Splita večeras je okončan ligaški dio takmičenja u ABA ligi. Još jučer su bili poznati učesnici završnog turnira koji se igra u Laktašima, a pravo iznenađenje je u ovoj sezoni napravila Igokea, kojoj su prije početka sezone svi proedviđali borbu za opstanak u ligi.

Stručnjaci su pogriješili. Tim iz Laktaša je na tokom cijele sezone briljirao. Nakon šest kola Igosi su imali isto toliko pobjeda, da bi prvi poraz tim predvođen sjajnim trenerom Draganom Bajićem, pretprio tek u sedmom kolu kada je Cedevita uz dosta sreće došla do pobjede poenima Wrighta u posljednjoj sekundi. Uslijedio je potom i minimalan poraz u Zadru, te su ponovo počele priče raznih stručnjaka kako su pobjede tima iz Laktaša bile samo početnička sreća.

Ponovo je Dragan Bajić začepio usta svima. Igokea je u velikom stilu nastavila sa pobjedama, igrajući prije svega fantastičnu odbranu. Iskustvo ove sezone odličnih Branka Jorovića i Corsleya Edwardsa donijelo je mnogo Igosima, a tim je prije svega krasilo nevjerovatno zajedništvo unutar ekipe koje je stvorio trener Bajić.

Dva kola prije kraja ligaškog dijela takmičenja, Igokea je obezbijedila prvo mjesto na tabeli. Bili su tada svi ubjeđeni da su ostvarili plasman u Euroligu, ali je rukovodstvo takmičenja promijenilo odluku, te će Igosi pokušati doći do najelitnijeg evropskog takmičenja na Final Fouru, koji se igra na njihovom parketu. Sezonu su Igosi završili kao ubjedljivo prvi sa 20 pobjeda i samo šest poraza, od čega niti jedan nije bio ubjedljiv.

Za protivnika će u polufinalu završnog turnira imati Partizan. U Laktašima je ove sezone Partizan ostao zaleđen na minus 22, a i ostala dva učesnika završnog turnira su poražena Laktašima. Ukoliko Igokea bude za mjesec dana na nivou igre iz ligaškog dijela sezone kada su pokorili region, ni titula u ABA ligi nije daleko.

Igosi su je zaslužili!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.