Igrač bh. prvaka pozitivan na doping testu

Raileyju otkaz u Igokei

Igrač bh. prvaka pozitivan na doping testu

M. Šljivak

Američki košarkaš Jordan Railey dobio je otkaz u Igokei jer je bio pozitivan na doping testu.

Ovaj 23-godišnji centar je na početku sezone stigao u Laktaše, ali u redovima bh. prvaka se nije pokazao.

Railey je nedavno suspendovan od strane kluba, a na doping testu bio je pozitivan na amfetamin, te mu je zbog toga uručen otkaz.

"Raskinuli smo ugovor sa igračem i želimo svima da pokažemo kako se igrači mogu kontrolisati i kako trebamo brinuti o tome ko je idol našoj djeci. Imali smo primjer u prošlim sezonama kada je u Zvezdi i Partizanu bilo afera sa korišćenjem droga, posebno je to problem kod igrača iz Amerike. Mi radimo testove na opijate i nedozvoljena sredstva redovno i svako odstupanje od Pravilnika kluba će i ubuduće biti sankcionisano", rekao je Igor Dodik, generalni menadžer Igokee.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Railey je već napustio BiH, te se vratio u SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.