Igrale seniorska i juniorska reprezentacija BiH

Nurkić: Super provjera sa A-timom

Igrale seniorska i juniorska reprezentacija BiH

Seniorska i juniorska košarkaška reprezentacija BiH odigrale su svoju prvu test utakmicu i to jedna protiv druge. Uspješniji su bili izabranici Aleksandra Petrovića koji su slavili nad Markovićevom U-18 selekcijom rezultatom 66:56.  

Najefikasniji u A-timu bio je Mirza Teletović sa 19 poena. Nemanja Mitrović i Elmedin Kikanović su postigli po 10 poena, dok su poen manje postigli Zack Wright i Nihad Đedović.

 

Kada je u pitanju "mala raja" istakli su se Adin Vrabac sa 15 poena, dok su Jusuf Nurkić i Nedim Buza ubacili po 14 poena.

 

Komentar samoga meča dao nam je Jusuf Nurkić, kojeg ovog ljeta očekuje nastup kako na Evropskom šampionatu za mlade u Sarajevu, tako i u sklopu kvalifikacija A-selekcije. Za SportSport.ba Nurkić je govorio o samoj utakmici protiv Teletovića i ostalih, kao i o planovima za naredni period.

 

"Sa A-timom je bila super provjera. Odlično je što smo svi igrali, a i mi smo pokazali da koliko toliko možemo parirati u duelima.  

Čast je bila igrati protiv takvih igrača kao što su Teletović, Wright i ostalih", rekao je reprezentativac BiH i član Cedevite te dodao  

 

"Svi smo na okupu i radi se stvarno kako treba. Pripreme nam za sada protiču u najboljem redu. Veoma jake pripreme što je bilo za očekivati, ali ekipa je iz dana u dan sve bolja što mi je veoma drago. 

Idemo u Crnu Goru 27-og jula gdje ćemo igrati 3 utakmice sa U-18 Crnom Gorom. Nakon povratka, a prije početka prvenstva igramo sa Engleskom i Švicarskom.    

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.